Home Despre noi Proiecte Certificari Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Despre noi
    SC SPIACT CRAIOVA SA este o societate de productie industriala, aparataj centralizare si telecomanda Cai Ferate ale carei produse, servicii si lucrari se adreseaza in principal infrastructurii feroviare.

Misiune

Misiunea noastra este sa oferim siguranta in transportul feroviar prin realizarea de echipamente de dirijare si urmarire a trenurilor, care corespund standardelor impuse de circulatia pe calea ferata si in respectul deplin fata de mediul inconjurator.

Viziune

Granitele dispar, tehnologiile se schimba, standardele de piata cresc. In toata aceasta schimbare, SPIACT Craiova isi reconsidera pozitia, trecand de la rolul de producator de echipament feroviar, la furnizor de sisteme si subsisteme compatibile cu cerintele europene.

 Scurt istoric:

    Odata cu extinderea retelei feroviare din Romania, in diferite orase ale tarii, au luat fiinta sectii care se ocupau cu repararea si intretinerea instalatiilor ce concurau la buna desfasurare a traficului pe calea ferata.

    Astfel, in anul
1923 se infiinteaza la Craiova, in cadrul Regionalei CF, un atelier in care se reparau semnale de distanta, manipulatoare, automate de statie si alte echipamente feroviare. Acest atelier numara la infiintare 16 meseriasi si va constutui nucleul din care va lua amploare viitoarea Sectie de Productie Industriala. In anul 1970, vechiul atelier de reparatii devine sectie independenta, iar prin dotarea ei cu utilaje si masini noi, se asigura conditiile desfasurarii unei activitati capabile sa corespunda cerintelor impuse de un trafic feroviar modern. In colaborare cu     Institutul de Cercetare si Proiectare pentru Transporturi Bucuresti, s-au asimilat produse deosebit de importante: inductoare de cale, electromecanisme de macaz, etc.

In anii
2002-2004 SPIACT Craiova a fost societate comerciala cu statut de Filiala a Companiei Nationale de Cai Ferate. 
Copyright © 2017 S.C. SPIACT CRAIOVA S.A. Toate drepturile rezervate.